Novosti

Do 09.12.2013. angažirani su svi recenzenti; 130 inozemna recenzenta, što je, otprilike, 12 recenzenta tjedno. Imena i CV-i poslani na potvrdu članovima Akreditacijskog savjeta. Svi Inozemni recenzenti su upućeni u postupak pisanja recenzija. Rok za dostavu recenzija je 30 dana nakon primitka odluke o imenovanju.

21.11.2013. Prvi saziv nacionalnog povjerenstva. 

Sazvani su članovi nacionalnog povjerenstva za vrednovanje uvjeta za osnivanje znanstvenih centara izvrsnosti. Na sastanku su detaljno upućeni u postupak s naglaskom na rješavanje tehničkih detalja što je bilo nužno za provedbu druge faze postupka. Na temelju donesenih odluka pristupilo se osmišljavanju i izradi mrežnih stranica za ocjenjivanje projektnih prijedloga od strane članova povjerenstva. Mrežna stranica je dovršena, a uključuje dvije mrežne aplikacije; aplikaciju za ocjenjivanje projektnih prijedloga po kriterijima koji postupkom ocjenjuju članovi nacionalnog povjerenstva i aplikacije za izračun konačnih ocjena relativno ponderima po pojedinim kriterijima.
Do objave drugog izvješća Agencija je zaprimila 59 recenzija. Od toga je zaokruženo 11 projektnih prijedloga.

 

Naredno razdoblje

 

19.12.2013. planiran je drugi saziv nacionalnog povjerenstva na kojemu će članovi biti upućeni u detalje uporabe mrežnih aplikacija za ocjenjivanje te započeti s ocjenjivanjem projektnih prijedloga za koje smo zaprimili sve recenzije. Kao i u slučaju inozemnih recenzenata, čitavo mrežno sučelje je automatizirano, svi dokumenti su u elektroničkom obliku i postupak maksimalno olakšan i pojednostavljen. Nakon usuglašavanja članova povjerenstva oko ocjena pojedinih projekata slijede pozivi voditeljima predloženih centara za intervjue.