Novosti

Do sredine siječnja je recenzijama inozemnih recenzenata upotpunjeno 38 projektnih prijedloga; od njih 5 projektna prijedloga ima manju skupnu ocjenu 9 po tri potkriterija prvog eliminatornog kriterija te se izuzimaju iz daljnjeg postupka vrednovanja. Za preostale projektne prijedloge su dogovoreni termini razgovora u kojima će se zvati predlagatelji projekata. O točnim terminima će predlagatelji biti pojedinačno obaviješteni kroz nekoliko dana.

Razgovori s predlagateljima održati će se:

10.veljače za biomedicinsko i biotehničko područje (10 projekata)
11. veljače za prirodno i tehničko područje (14 projekata)
17. veljače za društveno i humanističko područje (9 projekata)

Nakon razgovora članovi Povjerenstva ocjenjuju projektne prijedloge po preostala 3 kriterija te se time dovršava postupak vrednovanja za 38 projektnih prijedloga.

Očekujemo da će do konca veljače pristići i preostale recenzije te da će se razgovori sa predlagateljima preostalih 17 projektnih prijedloga održati u prvoj polovici ožujka. Nakon dovršenja postupka vrednovanja svih 55 projektnih prijedloga slijedi izrada izvješća. Konačno izvješće o vrednovanju projektnih prijedloga za osnivanje znanstvenih centara izvrsnosti moglo bi biti dovršeno do kraja ožujka.